Ce ştiţi despre cariile de biberon?

Ce ştiţi despre cariile de biberon?
Această afecțiune stomatologică este, din nefericire, din ce în ce mai întâlnită în rândul copiilor şi apare în urma expunerii frecvente a dinţilor şi gingiilor la lichide îndulcite, precum laptele, laptele pentru sugari şi sucurile de fructe.

Acest tip de carii apar atunci când lichidele îndulcite se acumulează în timp în jurul dinţilor, mai ales pe timp de noapte, când unii dintre copii adorm cu biberonul în gură.

Pentru a evita apariția cariilor de biberon, medicii stomatologi recomandă menținerea unei igiene orale corespunzătoare pentru copilul dumneavoastră, chiar dacă acesta este încă sugar și nu are dinţişori: înfășurați pe deget o compresă sterilă şi umedă, apoi ștergeți uşor gingia, interiorul obrajilor, limba și cerul gurii. Pe lângă faptul că eliminați din bacterii, masajul în sine induce bebelușului o stare de confort, în special dacă se apropie momentul erupției primilor dințișori.

În cazul în care copilul are deja câţiva dinţişori, vă recomandăm să îi cumpăraţi o periuţă şi o pastă de dinţi potrivite vârstei şi în fiecare seară, înainte de culcare, să îl învăţaţi să se spele pe dinţi.

Medicii stomatologi de la Junior&Family Dental Center vă stau la dispoziţie pentru o informare corectă despre cum puteți menține sănătatea orală a copilului dumneavoastră.