Analgosedarea

Analgosedarea este un tip de anestezie superficială recomandată persoanelor care suferă de anxietate stomatologică. Administrată atât adulților, cât și copiilor, poate fi folosită la toate tipurile de intervenții dentare și nu doar la cele de natură chirurgicală. Principalele beneficii ale procedurii de analgosedare sunt:

✔️ Diminuarea stării de neliniște pe care pacientul o resimte înainte de efectuarea tratamentului;

✔️ Absența durerii cauzate de tratamentul stomatologic.

Acest tip de sedare constă în administrarea pe cale intravenoasă a unor medicamente cu scopul reducerii funcțiilor cognitive ale pacientului, astfel încât să tolereze în condiții de confort, fără durere și fără anxietatea intervenția stomatologică. Pacientul va fi într-o stare numită generic „între somn și realitate”, legătura sa cu medicul fiind menținută.

Pe toată perioada anesteziei pacientului îi sunt monitorizate funcțiile vitale, pentru că orice abatere de la normal a parametrilor fiziologici să fie depistată și tratată prompt. Durata analgosedării este, în medie, de o oră, la finalul căreia pacientul este conștient.

Procedura de analgosedare este realizată de personal calificat, respectiv de o echipă formată din medic anestezist și asistentă de anestezie.

Programează acum o consultație la Junior&Family Dental Center