Protetică dentară

La Junior&Family Dental Center oferim soluții pentru refacerea funcțiilor aparatului dento-maxilar prin protezarea cu proteze fixe (coronițe, punți dentare fixe) sau cu proteze mobile (proteze scheletate, supraproteze, protezele clasice acrilice).

Prețul unei lucrări dentare depinde de tipul de proteză ales sau de tratamentul implicat. Costul fix al protezei / coroanei dentare variază de la un pacient la altul și nu poate fi determinat până când medicul stomatolog nu a efectuat o evaluare amănunțită.

Vă recomandăm ca în aceste situații să nu ezitați să cereți informații medicului cu privire la tipul protezei, materialele folosite și tipul de garanție oferită.

Lucrarea protetică se realizează ținând cont de următoarele aspecte:

  • Estetică – lucrarea protetică trebuie să se integreze ca formă, mărime și culoare cu ceilalți dinți;
  • Funcționalitate și confort – lucrarea protetică trebuie să asigure o masticație corectă și, în același timp, să nu îngreuneze capacitatea pacientului de a vorbi;
  • Rezistență și durabilitate – lucrarea protetică se realizează din materiale de calitate pentru a avea o durată de viață cât mai lungă.

Există mai multe etape în realizarea unui proteze dentare. După amprentarea realizată în cabinetul stomatologic urmează modelele realizate din gips, macheta și abia în final proteza dentară. Realizarea unei proteze dentare este un proces care necesită mai multe verificări astfel încât pacientul să se bucure de confortul, funcționalitatea și estetica lucrării dentare.

Colaborarea și comunicarea permanentă cu medicii stomatologi sunt factorii care asigură reușita lucrărilor dentare.

În cadrul analizei estetice, pentru o mai bună comunicare cu pacientul și pentru obținerea unui rezultat satisfăcător, este indicată utilizarea tehnicilor de previzualizare a cazului final. De aceea, se recomandă realizarea unui model de wax, pentru demonstrație, studiu sau testare.

Programează acum o consultație la Junior&Family Dental Center