Profilaxia

Cum prevenim apariția cariilor și a bolilor orale contagioase?
Datele statistice arată că afecţiunile stomatologice ocupă primul loc între toate îmbolnavirile organismului:
• 90% din populație prezintă carii dentare;
• peste 60% din populaţie prezintă anomalii dento-maxilare;
• peste 60% din populaţia de peste 35 de ani prezintă parodontopatii.
Aceste date sunt ameţitoare, ştiut fiind cât de uşor putem evita în realitate să ajungem la probleme de sănătate grave. În stadiile incipiente, acestea nu prezintă multe simptome și nu pot fi observate de pacient. Detectarea din timp a problemelor și infecțiilor dentare va contribui în mod categoric la evitarea tratamentelor complicate și costisitoare. PROFILAXIA reprezintă prima și cea mai importantă etapă a îngrijirii dinților, care trebuie să înceapă de la primul dinte și să continue toată viața. Profilaxia are ca scop prevenirea apariției bolilor dentare sau apariția complicațiilor dentare în cazul afecțiunilor deja existente.

CONSULTAȚIE STOMATOLOGICĂ

Îngrijirea danturii înseamnă mai mult decât realizarea periajului dentar de două ori pe zi. Pentru o îngrijire completă, se recomandă vizita la medicul dentist o dată la 6 luni, pentru consultație cât și pentru igienizare profesională.
Primul pas este identificarea unui dentist față de care vă simțiți comfortabil sau care are o reputeție bună. Efectuate la timp, consultațiile stomatologice periodice și procedeele de igienizare și curățare vor menține sănătatea gingiilor și a danturii dumneavoastră pe o perioadă îndelungată și va preveni apariția infecțiilor dentare, a cariilor sau a altor probleme.
Consultația stomatologică cuprinde:
• elaborarea fișei pacientului;
• un dialog deschis între medic și pacient referitor la istoricul medical al pacientului, principalele probleme, dureri, afecțiuni sau sensibilități dentare;
• examinarea clinică și stabilirea diagnosticului;
• propunerea unei scheme de tratament și prezentarea costurilor aferente în funcție de opțiunile disponibile.

Tarif consultație stomatologică și plan de tratament – 50 de lei

DETARTRAJ

Tartrul dentar reprezintă un complex organo-mineral aderent la suprafața dentară sau alte structuri solide orale cum ar fi lucrările protetice sau aparatele ortodontice și rezultă din mineralizarea plăcii bacteriene. Detartrajul este procedura de îndepărtare a tartrului precum și a plăcii microbiene și poate fi supra și sub gingival, manopera fiind realizată manual, sonic sau ultrasonic.
Detartrajul cu ultrasunete
Detartrajul cu ultrasunete este preferat de pacienți, fiind un mijloc modern și eficient de îndepărtare a tartrului, cu o acțiune mai puțin traumatizantă asupra structurilor dentare.
Detartrajul cu ultrasunete are ca rezultate benefice asupra sănătății orale:
• îndepărtarea tartrului supragingival și a petelor colorate depuse pe suprafața smalțului;
• prevenirea apariției bacteriilor pe suprafața dentară sau îmbolnăvirea parodontală;
• îndepărtarea tartrului din șanțul gingival sau din pungile parodontale superficiale.
Efectuarea detartrajului este recomandat o dată la șase luni, iar pentru cei purtători de lucrări protetice fixe și implanturi, o dată la patru luni.
Tarif DETARTRAJ – 50 de lei / arcadă

PERIAJUL DENTAR PROFESIONAL

Pentru menținerea sănătății odontale, gingivale și parodontale se recomandă realizarea unui periaj gingivo-dentar corect, care asigură îndepărtarea plăcii microbiene și prevenirea acumulărilor de microbi pe dinți și pe suprafețele adiacente
Periajul gingivo-dentar are ca rezultate benefice asupra sănătății orale:
• îndepărtarea plăcii microbiene, a depozitelor moi de pe suprafețele dentare accesibile și zonele gingivale adiacente;
• stimularea circulației, vascularizării și keratinizării normale a gingiei;
• creșterea tonusului functional.

Tarif PERIAJ PROFESIONAL – 50 de lei

IGIENIZARE PROFESIONALĂ AirFlow

Tot mai mulți pacienți optează pentru igienizarea profesională cu aparatul Air Flow. Acesta nu prezintă efecte secundare sau alte riscuri dar conferă pacientului senzația de prospețime și respirație reîmprospătată. Tehnica de igienizare AirFlow presupune folosirea unui instrument care utilizează aerul, apa dar și pulberea de bicarbonat de sodiu. Prin utilizarea particulelor de bicarbonat se asigură îndepărtarea eficientă a tartrului, a plăcii bacteriene și a petelor cauzate de consumul de nicotină, cafea sau alte alimente colorate.
Igienizarea profesională Air Flow are următoarele rezultate benefice asupra sănătății orale:
• asigură un bun masaj gingival care stopează sângerările gingivale;
• curăță suprafețele ocluzale ale dinților înainte de sigilare;
• curăță bonturile înainte de cimentarea definitivă,
• poate fi folosit înainte și în timpul tratamentului ortodontic la persoanele purtătoare de aparate dentare fixe-brackets;
• completeză detartrajul prin efectul de sablare;

Tarif IGIENIZARE CU AIR FLOW – 50 de lei

FLUORIZAREA – Tratament pentru întărirea dinților

Prin suplimentarea cantității de fluor a dinților, în scop profilactic, fluorizarea are rolul de a preveni formarea leziunilor carioase și de a reduce progresia cariilor deja existente.
Medicii dentiști Junior&Family Dental Center recomandă fluorizarea pentru:
• copiii și tineri cu vârste între 6 și 16 ani, în perioada de formare a dinților permanenți;
• persoane adulte care prezintă afecțiuni cu risc crescut pentru apariția cariilor, cum ar fi sindromul gurii uscate sau boli gingivale;
• Pacienți cu restaurații dentare sau aparate ortodontice.

Tarif FLUORIZARE / ARCADĂ – 50 de lei
Programează acum o consultație la Junior&Family Dental Center

CARIOLOGIE

Cea mai frecventă problema dentară este reprezentată de leziunile carioase. La consultația cu medicul dentist Junior&Family se va stabili locația exactă și severitatea cariei, cu ajutorul unei sonde și cu ajutorul radiografiilor dentare.
Obturaţia este o metodă de reconstrucţie a unui dinte deteriorat de carii, pentru a-i reda funcţia şi forma normală. În executarea obturaţiei, mai întâi este îndepărtat ţesutul dentar afectat, este curăţată zona iar apoi se astupă cavitatea cu material de obturaţie. Prin sigilarea spaţiilor de pătrundere a bacteriilor, obturaţia poate preveni evoluţia cariilor dentare. Tipul de obturație necesar se stabilește de către medicul dentist în funcție de istoricul medical, locația cavității, necesitățile estetice, forța de masticație aplicată pe dintele respectiv, precum și caracteristicile materialelor de obturație.
Tratamentul cariilor dentare va urmări:
• eliminarea țesuturilor dentare infectate;
• păstrarea unei porțiuni cât mai mari din structura originala a dintelui;
• prevenirea distrugerii viitoare a țesuturilor dure dentare;
• prevenirea complicațiilor în pulpa dentară;
• restaurarea estetică și funcțională a dintelui.
Pentru a stopa progresul cariei, este necesar ca pacientul să reducă frecvența consumului de zahăr, produsele alimentare nocive precum dulciurile sau băuturile carbogazoase. Dacă observați pete albicioase sau maro/închise pe suprafața dinților, nu amânați până la apariția durerilor sau până la infectarea completă a dintelui.

Tarif Obturație fizionomică – cavitate superficială dinți temporari – 70 de lei
Tarif Obturație fizionomică – cavitate profundă dinți temporari – 80 de lei
Tarif Obturație fizionomică – cavitate superficială dinți permanenți – 90 de lei
Tarif Obturație fizionomică – cavitate profundă dinți permanenți – 100 de lei

Programează acum o consultație la Junior&Family Dental Center

ENDODONȚIE

Endodonția – Tratamentul salvator atunci când apar complicații ale cariilor dentare
Atunci când cariile dentare au penetrat smalțul și dentina și ajung în pulpa dentară se produce ceea ce numim infecție pulpară sau pulpite. În lipsa tratamentului corespunzător, infecțiile pulpare ajung la țesutul de sub dinte, fapt care va produce inflamații acute, infecții, abcese dentare sau chiar infecția și resorbția progresivă a osului care susține dintele fapt care echivalează cu pierderea dintelui.
Se recomandă tratamentul endodontic în cazul pulpitelor ireversibile și a complicațiilor acestora în țesutul periapical: parodontitele apicale acute sau parodontitele apicale cronice.
În funcție de pregătirea și experiența medicului stomatolog endodont, tratamentul endodontic poate salva dintele de la extracție și previne complicațiile care ar putea apărea în țesuturile situate sub dinte.
Un tratament endodontic corect va cuprinde:
• Îndepărtarea pulpei dentare atât din camera pulpară cât și de pe canalele radiculare;
• Curățarea, dezinfecția și prepararea camerei pulpare și a canalelor radiculare cu ace endodontice specifice și solutii de irigare;
• Opțional, dacă infecția pulpară este severă, se poate introduce o medicație specifică pe canalele radiculare pentru câteva săptămâni;
• Sigilarea canalelor radiculare cu materiale de obturație specifice.
Dacă prezentați simptome specifice infecțiilor pulpare: durere acută și abces,
Programează acum o consultație la Junior&Family Dental Center

PANSAMENT CALMANT

Pansamentul calmant reprezintă tratamentul de urgență al pulpitei acute. În acet caz, după curățarea și toaletarea cavității, se aplică un pansament cu anestezic la nivelul unui dinte dureros, ulterior acționând-se prin tratamentul endodontic, respectiv pulpectomie. Tratamentul de urgență al pulpitelor acute are ca scop controlarea eficientă a durerii și asigurarea unui prognostic pozitiv pe termen lung.
Medicii dentiști Junior&Family vor realiza pansament calmant atunci când:
• pacientul prezintă pulpită acută
• inflamația pulpei se manifestă prin durere spontană, intermitentă, pulsantă, în zona afectată.

Tarif Pansament Calmant dinți temporari/ dinți permanenți – 50 de lei
Programează acum o consultație la Junior&Family Dental Center

COAFAJ

Coafajul direct este o procedură endodontică prin care se acoperă și se pansează pulpa dentară cu o substanță neiritantă, cu acțiune antiseptică și antiinflamatoare, ce mențne în totalitate vitalitatea pulpei dentare. Această procedură conservatoare este implementată în cazul cariilor profunde, cu camera pulpară deschisă și are scopul de a păstra vitalitatea dintelui prin stimularea formării de dentină nouă, care să acopere pulpa. Coafajul direct este o procedură endodontică recomandată în cazul dinților cu un prognostic pozitiv, dinților aflați în dezvoltare și atunci când expunerea pulpară are dimensiuni mici, este curată și fără leziuni carioase;
Coafajul indirect este procedura endodontică utilizată în cazul cariilor profunde, în care eliminarea țesuturilor carioase ar duce la expunerea camerei pulpare. Medicul stomatolog elimină dentina infectată în totalitate, dar lasă stratul de dentină care este afectată de carie într-o măsura mai mică. Se aplică pe planșeul cavității hidroxid de calciu, apoi se aplică o obturație provizorie, care va rămâne pe o perioadă de 3 luni.

TarifCOAFAJ DIRECT dinți temporari– 30 de lei
TarifCOAFAJ INDIRECTdinți temporari– 30 de lei
TarifCOAFAJ DIRECT dinți permanenți– 40 de lei
TarifCOAFAJ DIRECT dinți temporari– 40 de lei

Programează acum o consultație la Junior&Family Dental Center

PULPOTOMIA

Medicii dentiști Junior&Family Dental Center recomandă pupotomia pentru dinții temporari sau pentru dinții permanenți tineri, cu rădăcinile dinților în curs de formare și care prezintă afecțiuni pulpare incipiente, precum și în cazurile în care este indicat coafajul direct, dar acesta nu poate fi realizat datorită anatomiei și poziției nefavorabile ale dintelui.

Prin procedura pulpotomiei:
• se îndepartează pulpa dentară infectată de la nivelul coroanei;
• se oferă dintelui șansa de a se dezvolta complet, prin păstrarea pulpei în canalele radiculare;
• dispare durerea și mobilitatea dintelui;
• se impun controale radiologice periodice, pentru a urmări evoluția dintelui mai mulți ani.

TarifPULPOTOMIE – 80 de lei
Programează acum o consultație la Junior&Family Dental Center

PULPECTOMIE

Medicii dentiști Junior&Family recomandă ca plan de tratament pulpectomia:
• ca intervenție de urgență, atunci când pacientul are dureri foarte mari, atât pentru dinții de lapte cât și pentru cei permanenți;
• în cazul unui eșesc al pulpotomiei la dinții permanenți adulți;
• în cazul pulpitelor ireversibile cu durere, la dinți permanenti tineri;
• în cazul dinților care pot fi restaurați, pierderea din țesut osos nu este prea mare;
• atunci când pacientul este sănătos și cooperant.

Tratamentul se realizează cu anestezie locală și presupune îndepărtarea materialelor restaurative vechi, repararea canalelor radicurale și obturarea lor. Alternativa la procedura de pulpectomie este extracția dentară, însă locul rămas liber va produce migrarea dinților adiacenți. Spațiul gol poate fi înlocuit cu implant dentar sau punte dentară.

Tarif PULPECTOMIE dinți monoradiculari temporari / ședința 30 LEI
Tarif PULPECTOMIE dinți monoradiculari pluriradiculari temporari / ședința30 LEI
Tarif PULPECTOMIE dinți monoradiculari permanenți120 LEI
Tarif PULPECTOMIE dinți monoradiculari permanenți150 LEI

Programează acum o consultație la Junior&Family Dental Center

DRENAJ ENDODONTIC

Drenajul endodontic este o intervenție de urgență în cazul parodontitei apicale acute și reprezintă eliminarea secretiilor purulente, a resturilor pulpare și a dentinei alterate din canalele radiculare, cu ajutorul acelor de endodonție. Procedura durează aproximativ 20 de minute, se realizează la urgență și trebuie să fie urmată de un tratament endodontic complex.
Medicii dentiști Junior&Family recomandă drenajul endodontic atunci când se dorește conservarea dintelui iar canalele sunt permeabile.
Alternativele drenajului endodontic sunt:
• osteotomia transmaxilară – o interventie chirurgicala prin care se creează o deschidere prin gingie și os, pentru a evacua colecția purulenta periapicală;
• extracția dintelui.

TarifDRENAJ ENDODONTICdinți temporari– 7O de lei
TarifDRENAJ ENDODONTIC dinți permanenți– 80 de lei

Programează acum o consultație la Junior&Family Dental Center

TRATAMENT MEDICAMENTOS

Tratament medicamentos (pasta cu antibiotic; hidroxid de calciu)
După curățarea și dezinfectarea canalelor radiculare, în special în cazul infecțiilor severe, se pot aplica paste medicamentoase specifice, cum ar fi pasta cu antibiotic sau hirdoxid de calciu. Aplicarea tratamentului poate să dureze de la câteva zile până la câteva săptămâni, în mai multe ședințe. Pacienții trebuie să se prezinte la toate ședințele programate deoarece, în caz contrar există unei reinfecții a canalelor radiculare.

Tariftratament medicamentos dinți temporari– 30 de lei
Tariftratament medicamentos dinți permanenți– 70 de lei

Programează acum o consultație la Junior&Family Dental Center

GANGRENA PULPARĂ

Gangrena pulpară reprezintă infectarea și descompunerea pulpei sub influența bacteriilor de putrefacție, poate apărea în urma unui abces sau a unei carii netratate, ori ca o complicație a necrozei și poate afecta pulpa dentară în întregime.
Nu există simptome evidente pentru gangrena simplă ci doar posibile leziuni carioase profunde, discromie sau lipsa sensibilității. Evoluția bolii duce la fracturarea dintelui. În momentul în care infecția avansează spre vârful rădăcinii, se transformă în gangrenă complicată – parodontita apicala acută – și poate afecta chiar întregul organism.
Gangrena complicată se manifestă prin sensibilitate la presiune, evidențierea radiografică a infecției și eventual mirosul emanat de dintele cariat. Tratamentul constă în îndepărtarea pulpei necrozate sau infectate și controlarea infecției prin tratament mecanic și medicamentos, încheindu-se cu obturarea canalelor radiculare și reconstructia coronară.
Curățarea și dezinfectarea canalelor radiculare se realizează pe parcursul a 2 – 6 ședinte de tratament. Pentru pacienții copii sau tineri, înainte de obturarea definitivă a canalelor, se va realiza o obturație provizorie cu hidroxid de calciu, pentru a obține creșterea rădăcinii, tratament care necesită controale clinice și radiologice peridice.

TarifTRATAMENT GANGRENA PULPARĂ dinți temporari– 30 de lei / ședința
TarifTRATAMENT GANGRENA PULPARĂ dinți permanenți– 150 de lei

Programează acum o consultație la Junior&Family Dental Center

DEZOBTURARE CANALE RADICULARE

La fel ca orice alt tratament, terapia canalului radicular nu este lipsită de neprevăzut și de posibilitatea complicațiilor. Se poate ca obturația să nu se poată face perfect din cauza formei rădăcinii sau ca medicul stomatolog să nu observe o rădăcină ascunsă sau un canal în plus, unde ar putea fi nevoie de tratament. În cazul în care pacientul se confruntă un tratament endodontic eșuat, se recomandă intervenția de dezobturare a canalelor radiculare.
Tarif DEZOBTURARE CANALE RADICULARE dinți permanenți– 150 de lei
Programează acum o consultație la Junior&Family Dental Center

ANESTEZIE DENTARĂ

Anestezia dentară adresează problemele cele mai des întâlnite în cabinetul medicului stomatolog: anxietatea pacientului, cooperarea sa cu medicul și durerea.

Anestezia este indicată, de regulă:
• pentru procedurile dureroase și de lunga durată:
• extracțiile dentare;
• tratarea infecțiilor dentare și ale gingiilor;
• pentru a calma frica de dentist.

Efectul anesteziei locale dispare, de obicei, la o oră după efectuarea procedurii stomatologice și pacientul poate părăsi cabinetul medical fără probleme, însă în cazul sedării, efectul de dezorientare și amețeală dureaza mai multe ore și este indicată supravegherea unei persoane adulte.

Tarif ANESTEZIE LOCALĂ dinți permanenți / temporari – 10 lei
Programează acum o consultație la Junior&Family Dental Center

ALBIRE DENTARĂ

Tratamentul de albire dentară se referă în general la aplicarea compușilor peroxidici pe dinte, cum ar fi peroxidul de hidrogen care penetrează smalțul și albesc, treptat, dentina, treptat, in timp.
Medicii dentiști Junior&Family recomandă tratamentul de albire în special pentru dinții care prezintă pete gălbui sau maronii cauzate de cafea, ceai, alcool sau medicamente.
Albirea NU este recomandată atunci când:
• dinții au o culoara spre vinețiu / cenușiu (este tradiv);
•femeile însărcinate sau care alăptează;
• persoanele cu boli gingivale sau eroziune dentară;
• copiii până în 15 ani și persoane cu dinți sensibili sau alergici;
• persoana posedă în zone vizibile implanturi, coroane sau alți dinți decât cei naturali.

Tarif ALBIRE DENTARĂ dinți permanenți700 lei
Programează acum o consultație la Junior&Family Dental Center