Cariologie

Cea mai frecventă problema dentară este reprezentată de leziunile carioase. La consultația cu medicul dentist Junior&Family se va stabili locația exactă și severitatea cariei, cu ajutorul unei sonde și cu ajutorul radiografiilor dentare.
Obturaţia este o metodă de reconstrucţie a unui dinte deteriorat de carii, pentru a-i reda funcţia şi forma normală. În executarea obturaţiei, mai întâi este îndepărtat ţesutul dentar afectat, este curăţată zona iar apoi se astupă cavitatea cu material de obturaţie. Prin sigilarea spaţiilor de pătrundere a bacteriilor, obturaţia poate preveni evoluţia cariilor dentare. Tipul de obturație necesar se stabilește de către medicul dentist în funcție de istoricul medical, locația cavității, necesitățile estetice, forța de masticație aplicată pe dintele respectiv, precum și caracteristicile materialelor de obturație.
Tratamentul cariilor dentare va urmări:

  • eliminarea țesuturilor dentare infectate;
  • păstrarea unei porțiuni cât mai mari din structura originala a dintelui;
  • prevenirea distrugerii viitoare a țesuturilor dure dentare;
  • prevenirea complicațiilor în pulpa dentară;
  • restaurarea estetică și funcțională a dintelui.

Pentru a stopa progresul cariei, este necesar ca pacientul să reducă frecvența consumului de zahăr, produsele alimentare nocive precum dulciurile sau băuturile carbogazoase. Dacă observați pete albicioase sau maro/închise pe suprafața dinților, nu amânați până la apariția durerilor sau până la infectarea completă a dintelui.

Programează acum o consultație la Junior&Family Dental Center